Anna van Cato

Doornenburg

Op de plek waar nu nog het vervallen pand van restaurant Ancari en de achterliggende Bongo’s Bar staan, gaan we starten met de ontwikkeling van 14 woningen.
Het programma zal bestaan uit: aaa

4 twee-onder-één-kapwoningen (vrije sector koop),
8 midden- en hoekwoningen (betaalbare koop) en
2 vrijstaande woningen (vrije sector koop).

De gemeente Lingewaard heeft in december 2020 principe medewerking verleend aan de verdere uitwerking van de plannen. De gemeente heeft de ambitie om in ieder plan 50% betaalbare woningen te realiseren. Met dit plan kunnen 8 woningen in het betaalbare segment (onder NHG grens) worden verkocht.

Het project heeft de naam Anna van Cato gekregen.
Tijdens de zoektocht naar de historie van deze bijzondere plek (met zeer gewaardeerde hulp van de Historische Kring Doornenburg) ontdekten we dat op deze locatie vroeger al een café annex winkel zat met de naam Anna van Cato. De beheerder van dit café was Cato en zij werd ondersteund door haar dochter Anna. Oudere Doornenburgers weten dat waarschijnlijk nog wel.

Het buurtschap “de Scherpe Hoek” was een hechte buurt, men keek naar elkaar om en zocht elkaar op. Door het project de naam Anna van Cato te geven, leggen we de link naar vroegere tijden met een knipoog naar de nieuwe buurt waar iedereen veilig en fijn met buurtgenoten samenleeft.

De volgende stap is de bestemmingsplanwijziging. Deze procedure is in de afrondende fase.

Deze verkaveling is schetsmatig en geeft een idee van de opzet. De architect werk dit nader uit.

Huidige situatie
Entree Doornenburg

Ook zo’n plan ?

Ontdek wat Mecus voor jou, jouw plannen en de mensen achter jouw plan kan betekenen. Laten we eens, onder het genot van een kopje koffie, jouw plannen bespreken!

Opleidingsfaciliteit Brandweer

Flevoland

project bekijken

Transformatie supermarkten

Weert e.o.

project bekijken

Wonen in het Wapen

Bemmel

project bekijken

Bavo Kerk

Angeren

project bekijken

Dorpstraat 58

Gendt

project bekijken

Meer projecten bekijken? Kijk rond in het overzicht

naar het overzicht