Zorg

Perfecte zorghuisvesting voor optimale zorg

Als zorgorganisatie sta je voor optimale zorg, persoonlijke aandacht en een efficiënt zorgproces. Passende zorghuisvesting is hierbij een randvoorwaarde. De scheiding tussen zorg en wonen zorgt voor nieuwe uitdagingen. Mecus kent de vraagstukken van zorgorganisaties en adviseert en ondersteunt bij de ontwikkeling van vastgoed.

Bij de keuze voor de best passende zorghuisvesting is de zorgbehoefte leidend. Het vastgoed moet zo zijn ingericht, dat cliënten of patiënten hier de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. En zodat zorgprofessionals er prettig, efficiënt en comfortabel kunnen werken. Ook de ligging en locatie zijn van belang, want niet elke zorg past op elke plek.

Elk detail telt

Bij de ontwikkeling van zorgvastgoed telt elk detail. Welke voorzieningen hebben bewoners nodig in hun woning? Is er extra ruimte nodig voor rolstoelen en scootmobielen? Bestaat er de wens voor een gemeenschaps- of snoezelruimte? Van welke technologische innovaties/domotica maakt personeel gebruik? Wij vragen dóór om tot een waterdicht plan en Programma van Eisen te komen.

Laat óns het voor je regelen:

  • Advies over passende locatie(s), financiering, inrichting en gebouw-technische mogelijkheden
  • Uitwerken Programma van Eisen
  • Uitvoeren haalbaarheidsstudie
  • Opstellen businesscase
  • Opstellen en uitvoeren Plan van Aanpak
  • Vergunningaanvragen doen
  • Overleg met gemeente/provincie
  • Aansturen ontwerp- en projectteam (architect, aannemer, constructeur)
  • Afstemmen met stakeholders: bewoners, omwonenden, investeerder, etc.

Investeren in de zorg

Investeren in zorgvastgoed heeft tal van voordelen voor investeerders. De vraag naar zorgvastgoed groeit. Het gaat doorgaans om langdurige huurovereenkomsten. Dit biedt zekerheid en een duurzame relatie. Bovenal lever je een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Mecus brengt investeerders en zorginstellingen graag met elkaar in contact.

Financiering

Vanzelfsprekend houden we in ons advies en plan ook rekening met de wijze van financiering van het zorgvastgoed. Dit hangt bijvoorbeeld af van het zorgprofiel, de indicatie van cliënten of patiënten of het persoonsgebonden budget (pgb).

Laten we je plan waarmaken

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een kennismaking.

De Nieuwe Heerlijkheid

Horssen

project bekijken

MH De Merm

Elst

project bekijken

het Vense Erf

Volkel Lankes

project bekijken

Dorpstraat Gendt

Gendt

project bekijken

Opleidingscentrum brandweer

Flevoland

project bekijken

Meer projecten bekijken? Kijk rond in het overzicht

naar het overzicht