Gemeenten & (semi-)overheid

Voor toekomstbestendig, duurzaam vastgoed

Gemeenten en (semi-)overheden zien zich geconfronteerd met complexe uitdagingen op vastgoedgebied. Denk aan verduurzaming van gebouwen. Herbestemming. Bedrijfspanden die de renovatiefase voorbij zijn. En ook: huisvesting van statushouders en leegstand. Mecus kent de uitdagingen en ontzorgt met advies en oplossingen die de strategische agenda ondersteunen.

De vraagstukken die leven bij gemeenten en (semi-)overheden vragen veelal om specialistische kennis. Wat doe je als woningcorporatie met sterk gedateerde panden die je in beheer hebt? Ga je voor herbestemming, of is grootschalige renovatie een optie? Hoe zit ’t met de verduurzaming? Hoe geef je als gemeente passend invulling aan leegstaande gebouwen of kavels? Of hoe leid je een complex binnenstedelijk plan in goede banen, binnen de afgesproken kwaliteit, planning en het budget?

Realistisch over haalbaarheid

Eerlijk advies betekent ook: eerlijk zijn over de haalbaarheid. Dankzij onze kennis van de regio en vertrouwde contacten bij gemeenten, weten we welke plannen en (her)bestemmingen kans van slagen hebben, en welke niet. Daar zijn we duidelijk over. Zo nodig doen we creatieve voorstellen en bedenken we passende alternatieven.

Laat óns het voor je regelen:

  • Advies over o.a. optimale invulling van bestaand vastgoed, passende locatie(s) voor nieuwbouw en gebouw-technische mogelijkheden
  • Opstellen Programma van Eisen en businesscase
  • Uitvoeren haalbaarheidsstudie
  • Opstellen Plan van Aanpak
  • Uitvoering en projectmanagement
  • Afstemmen met stakeholders: gebruikers, verhuurders, omwonenden, buurtbewoners, belegger, etc.

Alle betrokkenen, altijd perfect geïnformeerd

Of het nu gaat om herbestemming, renovatie of nieuwbouw. Elk project heeft impact op de omgeving. Als projectontwikkelaar voelen we ons verantwoordelijk voor de belangen van alle betrokkenen. Wij nemen de communicatie rondom je project volledig uit handen en zorgen dat iedereen continu perfect is geïnformeerd. Van omwonenden en gebruikers tot uitvoerende partijen en stakeholders.

Tenders en aanbestedingen

Ook het opstellen en coördineren van de uitvraag van grote tender- en aanbestedingstrajecten nemen we graag uit handen. Met onze uitgebreide ervaring weten we de juiste vragen te stellen om de essentie, hoofddoelen en ambitie van een project aan het licht te krijgen. Wij kennen de markt en weten welke factoren belangrijk zijn. Zo vinden we de juiste partij voor elke uitvraag.

Laten we je plan waarmaken

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Transformatie Dorpstraat Gendt

Gendt

project bekijken

Opleidingscentrum brandweer

Flevoland

project bekijken

Wonen in het Wapen

Bemmel

project bekijken

Transformatie supermarkten Weert e.o.

Weert e.o.

project bekijken

Bavo Kerk

Angeren

project bekijken

Meer projecten bekijken? Kijk rond in het overzicht

naar het overzicht