Rietgrachtstraat

Arnhem

Op de hoek van de Dijkstraat en de Rietgrachtstraat te Arnhem staat een woon-werkcomplex uit de wederopbouwperiode. Het pand stamt uit 1949 en hier was geruime tijd de NV Arnhemse Drukkerij gevestigd. Het bestaat uit een kelder, begane grond en een maisonnette en negen appartementen op de verdiepingen.

De begane grond is momenteel niet in gebruik. De eigenaar is voornemens de huidige situatie van de kelder en de begane grond te transformeren naar bergingen en een woonfunctie. Het plan is om hier 4 appartementen met stadstuin/ buitenruimte te realiseren.

De locatie ligt in het Spijkerkwartier in het centrum van Arnhem. In de afgelopen jaren heeft in deze wijk een grote kwaliteitsverbetering plaatsgevonden en dat gaat nog steeds verder.

Inmiddels is deze opdracht afgerond. De omgevingsvergunning is afgegeven voor het realiseren van 4 appartementen en het revitaliseren van de plint van dit karakteristieke pand.

Impressie buitenruimte/stadstuin
Huidige situatie
Definitieve verbeelding

Ook zo’n plan ?

Ontdek wat Mecus voor jou, jouw plannen en de mensen achter jouw plan kan betekenen. Laten we eens, onder het genot van een kopje koffie, jouw plannen bespreken!